Η «Φόνισσα» είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα Οσκαρ

Η «Φόνισσα» είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα Οσκαρ

Τα μέλη της επιτροπής επέλεξαν την ταινία της Εύας Νάθενα, «κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσονας Φωτήλας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων Οσκαρ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Πολιτισμού.

Σε δήλωσή του, σχετικά με τη συνεδρίαση της επιτροπής και την επιλογή της ελληνικής υποψηφιότητας για τα βραβεία Οσκαρ, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσονας Φωτήλας αναφέρει πως «τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των Οσκαρ, της ταινίας “Η Φόνισσα” της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία».

Αναλυτικά η δήλωση

«Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 η Επιτροπή Επιλογής της ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων Οσκαρ. Στη διαδικασία συμμετείχαν 6 μέλη της επιτροπής και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των Οσκαρ, της ταινίας “Η Φόνισσα” της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία. Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Αν. Μίχου και Ν. Πλατύραχου, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT