Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας

Αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από τις φυλακές Κορίνθου όπου κρατείτο, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά από περίπου τρεις μήνες κράτησης για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από τις φυλακές Κορίνθου όπου κρατείτο, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά από περίπου τρεις μήνες κράτησης για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Κατά την έξοδό του από τις φυλακές τον περίμεναν συγγενικά του πρόσωπα.

Ο συνήγορος του κ. Λύτρα δήλωσε, μεταξύ άλλων «δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας, είχαμε πει από την πρώτη στιγμή πως οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα ήταν πλημμελήματα».

«Θέλα να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και την παρουσία σας εδώ. Δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας, είχαμε πει από την πρώτη στιγμή πως οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα ήταν πλημμελήματα. Αυτό που θέλω να πω και για τον κ. Λύτρα και για τον εαυτό μου ως συνήγορο υπεράσπισης, είναι ότι ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο κ. Λύτρας από την πρώτη ημέρα που απολογήθηκε ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας. Ζητάει συγγνώμη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει αυτό που έκανε προς την οικογένειά του. Θέλει να είναι ξανά πίσω με τα παιδιά του, τα οποία τρεις μήνες δεν τα είδε και τα οποία ελπίζει τώρα να μεγαλώσουν δίπλα του όπως πρέπει», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για τους περιοριστικούς όρους, ο κ. Πανταζής σημείωσε: «Οι όροι είναι αυτοί που διέταξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Είναι όροι σωστοί, είναι όροι οι οποίοι θα τηρηθούν και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην ομαλότητα μετά από λίγο καιρό». Απαντώντας σχετικά με το εάν ο κ. Λύτρας μπορεί να επανέλθει στα δικηγορικά του καθήκοντα, ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε: «Μπορεί, μπορεί φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα ούτε απόφαση, δεν υπάρχει τίποτα.

 

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε να άρει την προφυλάκιση του δικηγόρου, προχωρώντας στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται πως η αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε πλημμέλημα, δηλαδή σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση.

Συνεπώς, ο ποινικολόγος παραπέμπεται στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και όχι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι περιοριστικοί όροι

1. Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

2. Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

3. Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

4. Ο κατηγορούμενος να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT