Θεσσαλονίκη: Ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε ο οδηγός που παρέσυρε οικογένεια

Θεσσαλονίκη: Ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε ο οδηγός που παρέσυρε οικογένεια

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον 46χρονο οδηγό είχαν επιβληθεί στο παρελθόν διοικητικά μέτρα για πρόστιμα γιατί οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για την υπόθεση της οικογένειας που παρασύρθηκε από οδηγό στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολύ βαριά ένας άνδρας και μία γυναίκα, και ελαφρύτερα το δίχρονο παιδί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το ιστορικό του 46χρονου οδηγού στη Θεσσαλονίκη προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις, που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι δύο τραυματίες, ο 37χρονος άνδρας και η 34χρονη σύζυγός του, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το περιστατικό. Επίσης, η γυναίκα έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σχετικά με τροχαίο, που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας, που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον ΚΟΚ– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Εχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT