Καιρός: «Φθινοπωρινή κανονικότητα» από αύριο με πτώση θερμοκρασίας και μπόρες

Καιρός: «Φθινοπωρινή κανονικότητα» από αύριο με πτώση θερμοκρασίας και μπόρες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα από τα κανονικά, για τη εποχή, επίπεδα, καθώς και φθινοπωρινές μπόρες αναμένονται από την αρχή της νέας εβδομάδας. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο, Δευτέρα αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 21-22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26-27, στη Θεσσαλία από 7 έως 27-28, στην Ήπειρο από 5 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κυρίως στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίου όπου θα πνέουν με εντάσεις έως 3 μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα διατηρηθούν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 με σταδιακή εξασθένηση στα 3-4 μποφόρ μετά τις μεσημβρινές ώρες. Στον Κορινθιακό οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές-δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

«Φθινοπωρινή κανονικότητα» 

«Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό , οι προβλεπόμενες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται κάτω από τις κανονικές τιμές . Είχαμε συνηθίσει για πάνω από ένα τρίμηνο θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αλλάζει λοιπόν η κατάσταση , για να μας θυμίσει πως (πρέπει να) είναι ο φθινοπωρινός καιρός» σημειώνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολλυδάς, ενημερώνοντας πως τα χαμηλά που έρχονται από κεντρική Μεσόγειο, φέρνουν πολλές βροχές. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT