Απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: O ΙΣΑ θα προχωρήσει σε πειθαρχικές διώξεις μελών του

Απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: O ΙΣΑ θα προχωρήσει σε πειθαρχικές διώξεις μελών του

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναμένει από την Εισαγγελία τα στοιχεία των γιατρών που συνελήφθησαν, προκειμένου να προχωρήσει σε πειθαρχικές διώξεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κακουργηματικών απατών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων, αναφέρεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε παραβατική συμπεριφορά μελών του και αναμένει τα σχετικά στοιχεία για να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες.

Οπως επισημαίνει, επ’ αφορμής των αποκαλύψεων για εμπλοκή ιατρών σε παράνομες συνταγογραφήσεις, «καταδικάζει απερίφραστα παραβατικές συμπεριφορές μελών του ιατρικού κόσμου που προκαλούν βλάβη στη δημόσια υγεία και αποβαίνουν επιζήμιες για το σύστημα υγείας».

Παράλληλα, ο ΙΣΑ αναμένει από την Εισαγγελία τα στοιχεία των ιατρών που συνελήφθησαν, προκειμένου να προχωρήσει στις πειθαρχικές διώξεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, τέσσερις ιατροί Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αττική και Βοιωτία.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση 3.516 ΑΜΚΑ βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς 90.186 συνταγές, με τη ζημία του ΕΟΠΥΥ να ξεπερνά τα 3.500.284 ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT