Απάτη ΕΟΠΥΥ: «Τεφτέρι» με ΑΜΚΑ και αριθμούς συνταγών κρατούσαν οι κατηγορούμενοι

Απάτη ΕΟΠΥΥ: «Τεφτέρι» με ΑΜΚΑ και αριθμούς συνταγών κρατούσαν οι κατηγορούμενοι

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν ένα τετράδιο, όπου οι κατηγορούμενοι φέρονται να σημείωναν τους αριθμούς ΑΜΚΑ και δίπλα τον αριθμό των ψευδών συνταγών που είχαν εκδώσει για τον καθένα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «τεφτέρι» στο οποίο σημείωναν τις κινήσεις τους είχαν στην κατοχή τους τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε ένα τετράδιο, όπου οι κατηγορούμενοι φέρονται να σημείωναν τους αριθμούς ΑΜΚΑ και δίπλα τον αριθμό των ψευδών συνταγών που είχαν εκδώσει για τον καθένα. 

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο κυκλώματα κατηγορούνται ότι εξέδιδαν ψευδείς συνταγές χρησιμοποιώντας κυρίως ΑΜΚΑ μεταναστών που είτε είχαν απελαθεί είτε ζούσαν σε δομές κράτησης. 

Απάτη ΕΟΠΥΥ: «Τεφτέρι» με ΑΜΚΑ και αριθμούς συνταγών κρατούσαν οι κατηγορούμενοι-1
Φερόμενο μέλος του κυκλώματος εισέρχεται σε φαρμακείο.

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών, οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Συγκεκριμένα, ο 51χρονος γιατρός που βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων και φέρεται να είχε βασικό ρόλο στο πρώτο κύκλωμα, συνταγογραφούσε φάρμακα στους γονείς του, οι οποίοι, ιεραρχικά, βρίσκονται στην 4η και 5η θέση, αντίστοιχα, των ασφαλισμένων με τη μεγαλύτερη δαπάνη του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα, βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τα μέλη των κυκλωμάτων να καταγράφονται στα εμπλεκόμενα φαρμακεία. Κάποιοι από αυτούς εισέρχονταν σε αυτά κρατώντας λίστες και έβγαιναν με χάρτινες κούτες οι οποίες περιείχαν φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι καταγγελίες που τους ξεσκέπασαν

Η απάτη ξεκίνησε να αποκαλύπτεται από δύο καταγγελίες που έφτασαν στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

«Αρχηγός» του ενός κυκλώματος φέρεται πως ήταν ένας 51χρονος γενικός ιατρός που υποτίθεται ότι εργαζόταν καθημερινά σε κέντρο υγείας της Βοιωτίας, όμως υπάρχουν καταγγελίες κατά τις οποίες διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι της επαρχίας λόγω ανεπαρκούς εξυπηρέτησης από τον συγκεκριμένο γιατρό.

Επίσης, ένας 50χρονος που υπηρετεί με την ειδικότητα του μαιευτήρα-γυναικολόγου σε Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων αποτελεί βασικό μέλος της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται επίσης μια 50χρονη καρδιολόγος, μια 51χρονη οδοντίατρος, που εξέδιδαν ψευδείς ιατρικές συνταγές, ένας φαρμακοποιός και μια υπάλληλος φαρμακείου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT