Σε ύφεση η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Σε ύφεση η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η ανακοίνωση της εταιρείας. Μήνυμα μέσω 112 για τους κατοίκους της περιοχής

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχείρησαν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.

Νωρίτερα, ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής ανέφεραν στην «Κ» πως παραμένουν επιφυλακτικοί, δεδομένης της επικινδυνότητας του χώρου.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ένας εργαζόμενος υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κορίνθου. Επιπλέον, τρία άτομα υπέστησαν εκδορές και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο. Στη συνέχεια ένα εξ αυτών διακομίστηκε στο Θριάσιο και δύο μετέβησαν στο νοσοκομείο Κορίνθου με ΙΧ.

Σε ύφεση η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο-1
Φωτ. Reuters

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Motor Oil.

«Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα τρεις εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα», επισημαίνεται.

Σε ύφεση η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο-2
Φωτ. Reuters

«Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις Αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ύφεση η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο-3
INTIME News

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε στον χώρο των παλαιών διυλιστηρίων, ενώ δεν απειλήθηκαν έμφορτες δεξαμενές.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών, ενώ αμέσως λειτούργησαν τα συστήματα ψήξης.

Σε ύφεση η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο-4
Φωτ. Καθημερινή

Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, οι Αρχές Πολιτικής Προστασίας κινητοποίησαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν επίσης το Θριάσιο και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σε ύφεση η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο-5
Φωτ. Καθημερινή

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτώχος, επισήμανε στην «Κ» ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα».

Το απόγευμα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να απομακρυνθούν.

Διακοπές κυκλοφορίας – Ακινητοποιήσεις συρμών

Σε ισχύ βρίσκεται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παρέμεινε ακινητοποιημένη στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 στον σταθμό της Κορίνθου.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Hellenic Train, η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος αποκαταστάθηκε.

«Η φωτιά είναι σε κομμάτι των εγκαταστάσεων που διυλίζει μαζούτ»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιόλης, ανέφερε νωρίτερα στην «Κ» πως η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17.30, μέσα στα διυλιστήρια της Motor Oil. «Η φωτιά είναι σε κομμάτι των εγκαταστάσεων που διυλίζει μαζούτ. Στο παρελθόν είχαμε δει μικρής έκτασης φωτιές, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο μεγάλη», ανέφερε.

«Οι κάτοικοι του μεικτού οικισμού πέριξ των εγκαταστάσεων έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Πάντως η ομάδα των τεχνικών μέσα στην Motor Oil με την οποία συνομιλούμε, μας μεταφέρει πως ελέγχει την κατάσταση», είχε επισημάνει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT