Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο live μάθημα του ψηφιακού φροντιστηρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο live μάθημα του ψηφιακού φροντιστηρίου

Σε πρώτη φάση προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με τη συνδρομή 79 καθηγητών. Στην ολοκληρωμένη εκδοχή της, η live τηλεκπαίδευση θα παρέχει υποστήριξη σε 45 μαθήματα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Την πρώτη live παράδοση του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου, για το μάθημα της Ιστορίας, παρακολούθησε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας και ξεναγήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μετάδοσης των μαθημάτων.

Σε αυτήν την πρώτη συνεδρία καταγράφηκαν 4.000 ταυτόχρονες συνδέσεις.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το νέο σύστημα υποστήριξης της μαθησιακής διαδικασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο live μάθημα του ψηφιακού φροντιστηρίου-1

Σε πρώτη φάση προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με τη συνδρομή 79 καθηγητών. Στην ολοκληρωμένη εκδοχή της, η live τηλεκπαίδευση θα παρέχει υποστήριξη σε 45 μαθήματα.

Αφού ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του ψηφιακού φροντιστηρίου ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μια σημαντική καινοτομία».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε, είναι μεγάλη μας χαρά που βρίσκεστε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για την εκκίνηση του ζωντανού ψηφιακού φροντιστηρίου το οποίο ξεκινά σήμερα για 11 μαθήματα. Στην πορεία θα έχουμε όλα τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου με πολλούς καθηγητές τους οποίους έχουμε αποσπάσει στο υπουργείο Παιδείας. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική αρχή αυτή. Και να τονίσω ότι έχει πολλές καινοτομίες το ψηφιακό φροντιστήριο, ανάμεσά τους το ότι θα έχουμε ζωντανά νοηματική, θα μπει και υποτιτλισμός. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική υπηρεσία, την οποία περιμένουμε να αγκαλιάσουν όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Και πάλι είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που βρίσκεστε εδώ».

Το ψηφιακό φροντιστήριο είναι μία από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση, προσφέροντας ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους μαθητές ανά την Ελλάδα. Πέραν της ζωντανής υποστήριξης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων στους καθηγητές που τα διδάσκουν, ενώ έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και ο on-demand πυλώνας.

Στην πλήρη ανάπτυξή του, το on-demand σκέλος θα προσφέρει 2.500 εύληπτα μαγνητοσκοπημένα βίντεο παραδόσεων, καλύπτοντας το σύνολο της διδακτέας ύλης για 49 μαθήματα, από την Ε΄ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου. Αυτήν την στιγμή καλύπτει το σύνολο της ύλης για Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT