Ο Δήμος Γλυφάδας δείχνει τον δρόμο με σύγχρονα σχολεία

Ο Δήμος Γλυφάδας δείχνει τον δρόμο με σύγχρονα σχολεία

Το έργο θα αποτελέσει τον «μπούσουλα» για το κυβερνητικό πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», ύψους 250 εκατ. ευρώ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης

Πρότυπο ειδικό σχολείο, ωδείο, αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών στα υπόλοιπα σχολεία, είναι ορισμένα από όσα περιλαμβάνονται στο έργο του Δήμου Γλυφάδας για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του και τη δημιουργία νέων. Και δεν είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε στον φετινό αγιασμό να επισκεφθεί, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, όπου και τα δύο γήπεδα είναι καινούργια. Το πρόγραμμα του Δήμου Γλυφάδας αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τον «μπούσουλα» για το κυβερνητικό πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων, για το οποίο θα διατεθούν 250 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε στην «Κ» ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, το προηγούμενο διάστημα εγκαταστάθηκαν 12 ασανσέρ σε παλαιά σχολικά κτίρια που δεν είχαν, ώστε να υπάρχει σωστή προσβασιμότητα παντού, σε όλους τους ορόφους των σχολείων. Αναβαθμίστηκαν επίσης σχολικές υποδομές εσωτερικά με προσθήκες αιθουσών, με νέα αποδυτήρια, με τη δημιουργία εργαστηρίων. Παράλληλα αναβαθμίστηκαν τα προαύλια των σχολείων και δημιουργήθηκαν και καινούργια γήπεδα – μπάσκετ αλλά και ποδοσφαίρου.

Αυτή την περίοδο μαζί με τις παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αλλά και τις συντηρήσεις (χρωματισμοί, μονώσεις κ.λπ.) πλέον τοποθετείται κλιματισμός παντού, με ορίζοντα το έργο να έχει ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη. Συγκεκριμένα, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2025 θα έχουν τοποθετηθεί 800 κλιματιστικά, ενώ θα έχουν γίνει οι εργασίες που χρειάζονται για την αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και την επαύξηση του ρεύματος όπου χρειάζεται. Οπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, «στη Γλυφάδα κατασκευάζεται ένα έργο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Και θα εστιάσω στο πρότυπο ειδικό σχολείο (νηπιαγωγείο και δημοτικό), το οποίο θα μπορεί να υποδεχθεί σε δύο χρόνια περίπου 100 παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Ενα έργο που θα ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του, τις υποδομές και τις δυνατότητες που θα δίνει στα παιδιά μας. Ενα έργο που χρηματοδοτείται πλήρως με ευρωπαϊκούς πόρους συνολικού ποσού 10 εκατομμυρίων».

Επίσης, έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή του 7ου Γυμνασίου και επιλύεται έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα δεκαετιών, καθώς το γυμνάσιο στεγάζεται εδώ και χρόνια σε κτίριο που δεν αρμόζει σε σύγχρονο σχολείο. Κατασκευάζεται ακόμη και ένα σύγχρονο κτίριο για το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας.

Οπως δηλώνει ο κ. Παπανικολάου, «όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως γίνονται δεκτά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Γλυφάδας, σε καινούργιες και σύγχρονες υποδομές. Σε δύο χρόνια προσδοκούμε να είναι διαθέσιμο στα παιδιά μας και στην εκπαιδευτική κοινότητα ένα σχολείο που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του οικολογικού σχολείου, που θα εναρμονίζεται πλήρως με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του με το φυσικό περιβάλλον στις παρυφές του Υμηττού, όπου και θα κατασκευαστεί».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT