Νεκρή τουρίστρια στο φαράγγι της Σαμαριάς

Νεκρή τουρίστρια στο φαράγγι της Σαμαριάς

Η γυναίκα τραυματίστηκε στην κνήμη και έχασε τη ζωή της από ακατάσχετη αιμορραγία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια 35χρονη τουρίστρια σκοτώθηκε σήμερα στο φαράγγι της Σαμαριάς, στην Κρήτη, έπειτα από πτώση βράχου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής), η γυναίκα τραυματίστηκε στην κνήμη και έχασε τη ζωή της από ακατάσχετη αιμορραγία. 

Κινητοποιήθηκε άμεσα επιχείρηση για τη διακομιδή της. Πυροσβέστες με δυνάμεις του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. τη μετέφεραν στην Αγία Ρουμέλη. Στη συνέχεια παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και διεκομίσθη στην 115 Π.Μ. του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Σούδας. Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.

Εως τις 16:55 το σύνολο των επισκεπτών είχε αποχωρήσει από την έξοδο στην Αγία Ρουμέλη, εκτός από δύο άτομα που συνοδεύθηκαν μέχρι την είσοδο του φαραγγιού και δέκα άτομα που βρίσκονται στο εγκαταλελειμμένο χωριό Σαμαριά, περίπου στο μέσο της διαδρομής.

Σήμερα, στο φαράγγι της Σαμαριάς βρέθηκαν 1.074 επισκέπτες.

Οπως αναφέρεται, είχε δοθεί πρόβλεψη από το Αστεροσκοπείο για ήπια βροχή. Σημειώθηκε μπουρίνι.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ., το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες και από τις δύο εισόδους «εν αναμονή των πορισμάτων της σημερινής αυτοψίας της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και της αυριανής επίσκεψης ειδικών γεωλόγων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, αναφορικά με την επικινδυνότητα κατολισθήσεων».

Βίντεο από το φαράγγι της Σαμαριάς, από το Creta24.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT