Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ένας από την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ένας από την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων

Ο κατηγορούμενος, που έχει γίνει γνωστός με το παρωνύμιο «Μισέλ», είχε επιφορτιστεί να εντοπίζει τους ΑΜΚΑ μέσω των οποίων θα συνταγογραφούσαν οι εμπλεκόμενοι γιατροί και να διακινεί και φάρμακα που εξασφάλιζαν μέσω παράνομων συνταγών σε τοξικομανείς

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προφυλάκιση του «Μισέλ», ενός από τα θεωρούμενα βασικά μέλη του κυκλώματος της απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την απολογία του. Εξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι τρεις με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, οι άλλοι χωρίς κανέναν όρο.

Οι απολογίες της πρώτης ομάδας κατηγορουμένων για την υπόθεση απάτης, η οποία ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με ποσά που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκε.

Σε δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ, σε έναν ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματικής εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ. Στους άλλους τρεις δεν επιβλήθηκε κανένας όρος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μίας κατηγορούμενης που αφέθηκε ελεύθερη, η απόφαση να μην της επιβληθούν όροι σχετίζεται με την προσκόμιση ενώπιον της δικαστικού λειτουργού στοιχείων που κατά τον δικηγόρο αποδεικνύουν νόμιμες συνταγογραφήσεις.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται στη δίωξη, στην οποία περιλαμβάνονται οκτώ βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Οσον αφορά τον κατηγορούμενο που οδηγείται στη φυλακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης ήταν το πρόσωπο που όχι μόνο είχε επιφορτιστεί να εντοπίζει τους ΑΜΚΑ μέσω των οποίων θα συνταγογραφούσαν οι εμπλεκόμενοι γιατροί, αλλά είχε αναλάβει να διακινεί και φάρμακα που εξασφάλιζαν μέσω παράνομων συνταγών, σε τοξικομανείς.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να εμφανιζόταν πότε ως γιατρός και πότε ως βοηθός γιατρού, ανάλογα με την περίσταση.

Παράλληλα του καταλογίζεται ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως εκ των αρχηγών του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα. 

Η δεύτερη ομάδα κατηγορούμενων θα οδηγηθεί σε ανακρίτρια και εισαγγελέα αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT