Δολοφονία Κατσουρή: Oι πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη

Δολοφονία Κατσουρή: Oι πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη

Είχαν κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν που φέρονται να ενεπλάκησαν στη φονική επίθεση κατά του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στις 7 Αυγούστου του 2023

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται υψηλόβαθμοι αστυνομικοί που είχαν κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν που φέρονται να ενεπλάκησαν στη φονική επίθεση κατά του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στις 7 Αυγούστου του 2023.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των εν λόγω αξιωματικών για τα πιθανά αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται ο τότε γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, καθώς επίσης και οι δύο τότε αναπληρωτές του που βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων, την 7η Αυγούστου 2023, ο ένας στην πρωινή και δεύτερος στη βραδινή βάρδια. Είχαν την ευθύνη χειρισμού της μετακίνησης των Κροατών χούλιγκαν.

Ελέγχεται επίσης ο τότε αστυνομικός διευθυντής Κορίνθου, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα έλαβε από συναδέλφους του σήμα για το θέμα της μετακίνησης των αλλοδαπών οπαδών στην περιοχή ευθύνης του δίχως ωστόσο να ενημερώσει περαιτέρω ή να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Στο μικροσκόπιο και δύο αξιωματικοί του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο τότε αναπληρωτής κλαδάρχης Ταξης και ο τότε επικεφαλής Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, ο οποίος μάλιστα έχει κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΛ.ΑΣ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT