Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Επαφές των αρχηγών και με Ελλάδα

Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Επαφές των αρχηγών και με Ελλάδα

Συνελήφθησαν 8 άτομα. Το κύκλωμα φέρεται να μετακίνησε περισσότερα από 700 άτομα από Τουρκία σε χώρες της Ε.Ε., μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας προς τη Δυτική Νότια Ευρώπη, προχώρησαν οι βουλγαρικές αρχές, σε συνεργασία με την Europol.

Η έρευνα, με τη συμμετοχή ελληνικών και ρουμανικών αρχών, διεξήχθη στο πλαίσιο περιφερειακής επιχειρησιακής ομάδας δράσης που συστάθηκε για τη διερεύνηση δικτύων λαθρεμπορίας μεταναστών που χρησιμοποιούν τη Βουλγαρία ως χώρα διέλευσης.

Οι αρχές προχώρησαν, μεταξύ άλλων, σε 8 συλλήψεις, κατασχέσεις μετρητών και εγγράφων. Παράλληλα, ένας Ρουμάνος που εντοπίστηκε κατά τις έρευνες ταυτοποιήθηκε ως άτομο καταζητούμενο από την Αυστρία.

Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2023 και όπως προέκυψε, το κύκλωμα φέρεται να διευκόλυνε τις παράνομες μετακινήσεις περισσότερων από 700 παράτυπων μεταναστών προς χώρες της Ε.Ε.

Οι φερόμενοι αρχηγοί, κατά κύριο λόγο Σύροι υπήκοοι, συντόνιζαν τις μετακινήσεις, ενώ διατηρούσαν επαφές με λαθρέμπορους και χαβαλαντάρ στην Τουρκία και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι φέρεται να διευκόλυναν τη μεταφορά μεταναστών από τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα σε καταλύματα στην περιοχή της Σόφιας. 

Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Επαφές των  αρχηγών και με Ελλάδα-1

Οι μετανάστες, όπως διαπιστώθηκε, έπρεπε να πληρώσουν μεγάλα ποσά και συγκεκριμένα, από 3.000 έως και 5.000 ευρώ. Επίσης, για τη μεταφορά τους, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε διαφορετικά οχήματα όπως αυτοκίνητα και φορτηγά.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, οι κατηγορούμενοι μετέφεραν 150 μετανάστες με φορτηγό. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT