Χολαργός: Προσποιήθηκαν τους λογιστές και απέσπασαν 1.320 ευρώ από ηλικιωμένη

Χολαργός: Προσποιήθηκαν τους λογιστές και απέσπασαν 1.320 ευρώ από ηλικιωμένη

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ηλικίας 25 και 40 ετών, προχώρησαν έπειτα από καταδίωξη αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ηλικίας 25 και 40 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτες και κλοπές, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι, προσποιούμενοι τους λογιστές, προσέγγισαν 95χρονη στην περιοχή του Χολαργού και με το πρόσχημα της καταβολής επιστροφής φόρου εισήλθαν στο σπίτι της, απ’ όπου, με τη μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.320 ευρώ και διέφυγαν με όχημα.

Στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν το εν λόγω αυτοκίνητο επί της Αττικής Οδού στην περιοχή του Χαλανδρίου και τους κάλεσαν σε έλεγχο. Στη θέα τους, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, ωστόσο οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Αμεσης Δράσης. Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Χολαργός: Προσποιήθηκαν τους λογιστές και απέσπασαν 1.320 ευρώ από ηλικιωμένη-1
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Επειτα από έλεγχο, στην κατοχή τους βρέθηκε το ποσό των 1.320 ευρώ, που είχαν αποσπάσει νωρίτερα, ενώ βρέθηκε και περούκα την οποία χρησιμοποίησε η 40χρονη, προκειμένου να είναι δύσκολη η ταυτοποίησή της από τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, όπου σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις η 40χρονη χρησιμοποίησε την εν λόγω περούκα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT