Πάτρα: Εμπλοκή παρασημοφορημένου πρώην αστυνομικού σε απάτη κατά ηλικιωμένης

Πάτρα: Εμπλοκή παρασημοφορημένου πρώην αστυνομικού σε απάτη κατά ηλικιωμένης

Είχε τιμηθεί το 2020, καθώς έξι χρόνια νωρίτερα, το 2014, είχε τραυματιστεί σε ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια καταδίωξης του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στα Βραχναίικα Αχαΐας εμπλέκεται 41χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος είχε παρασημοφορηθεί το 2020, προτού αποστρατευτεί από το Σώμα λόγω προβλημάτων υγείας.

Η απάτη, κατά την οποία οι δράστες απέσπασαν 40.000 ευρώ από την ηλικιωμένη, με το πρόσχημα της ανάγκης να υποβληθεί η κόρη της σε χειρουργείο, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Πατρών, ενώ η δικογραφία σε βάρος του κατηγορούμενου και των συνεργών του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρώην αστυνομικός είχε λάβει το παράσημο του «Αστυνομικού Σταυρού» το 2020, καθώς έξι χρόνια νωρίτερα, το 2014, είχε τραυματιστεί σε ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια καταδίωξης του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, έπειτα από ένοπλη ληστεία τράπεζας, στην Κλειτορία Αχαΐας.

Το χρονικό της απάτης

Στις 10 Σεπτεμβρίου, ένας εκ των δραστών κάλεσε την ηλικιωμένη και προσποιούμενος γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, απαίτησε το ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν, όπως ισχυρίστηκε, τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συνεργός, προσποιούμενη την κόρη της, προσπαθούσε να την πείσει να παραδώσει τα χρήματα. Η παθούσα πείστηκε από τα λεγόμενά τους και συμφώνησε στην καταβολή του ποσού, σε τοποθεσία που της υπέδειξαν, όπου θα την ανέμενε ο τρίτος συνεργός τους.

Το θύμα μετέβη στην τοποθεσία του ραντεβού και παρέδωσε το ποσό των 40.000 ευρώ σε άγνωστο προς αυτήν άνδρα ο οποίος αποχώρησε με μοτοσικλέτα. Κατά την προανάκριση, προέκυψε η ταυτοποίηση του πρώην αστυνομικού, που είχε μεταβεί στο σημείο με την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του με τα χρήματα της ηλικιωμένης.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού μετέβησαν στην οικία του, απ’ όπου κατασχέθηκε μπαγκαζιέρα μηχανής και είδη ρουχισμού μοτοσικλετιστή, όπως και η μοτοσικλέτα του. Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε εντός της οικίας και προσήχθη, ενώ η ηλικιωμένη προχώρησε στην αναγνώρισή του.

Κατά την ανάκριση, ο 41χρονος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην απάτη και παραδέχθηκε ότι παρέλαβε από την παθούσα το ποσό των 40.000 ευρώ, το οποίο και παρέδωσε, όπως ισχυρίστηκε, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, σε άγνωστο προς αυτόν συνεργό του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στις 10-9-2024 σε περιοχή της Πάτρας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με συνεργούς του, που αναζητούνται, στις 10-9-2024, στην Πάτρα, εξαπάτησαν τηλεφωνικά ηλικιωμένη, γυναίκα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης να υποβληθεί η κόρη της σε χειρουργείο λόγω προγενέστερου ατυχήματος και της αφαίρεσαν 40.000 ευρώ.

Από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος μετέβη με μοτοσικλέτα στην οικία της ηλικιωμένης, από την οποία απέσπασε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου και των συνεργών του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα του ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της αξιόποινης πράξης».

Πηγή: ΕΡΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT