Ολυμπος: Πολύωρη επιχείρηση για τη διάσωση τραυματία

Ολυμπος: Πολύωρη επιχείρηση για τη διάσωση τραυματία

Το απόγευμα του Σαββάτου ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την ανάγκη διάσωσης του τραυματισμένου άνδρα, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής πολύωρη επιχείρηση στον Ολυμπο, για τη διάσωση ενός άνδρα που είχε τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα του Σαββάτου ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την ανάγκη διάσωσης του τραυματία, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός».

Αμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από οκτώ πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου, καθώς και της Ορειβατικής Ομάδας Ερευνας Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Αρχικά, ο τραυματίας μεταφέρθηκε από ιδιώτες στο εν λόγω καταφύγιο. Οι Πυροσβέστες αφού τον προσέγγισαν, τον μετέφεραν σε κοντινό σημείο, προσβάσιμο στο ελικοδρόμιο.

Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, που τον μετέφερε στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας. Στη συνέχεια, τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT