Σάμος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Τέσσερις νεκροί

Σάμος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Τέσσερις νεκροί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου στη Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους. Παράλληλα, στη ξηρά έχουν εντοπιστεί 21 άτομα, τα οποία μεταφέρονται στο ΚΥΤ για ταυτοποίηση. Δεν είναι σαφές αν τα άτομα αυτά προέρχονται από το ίδιο ναυάγιο. Πέντε άτομα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, έχοντας τις αισθήσεις τους και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα, το Λιμενικό ειδοποιήθηκε από ιδιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι βυθίστηκε φουσκωτή βάρκα με μετανάστες περίπου 150 μέτρα από την ακτή. Σημειώνεται ότι η αρχική μαρτυρία έκανε λόγο για 30 επιβαίνοντες στη βάρκα και οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Στην περιοχή επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, περιπολικό Σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ), ένα Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ιδιωτικό σκάφος ΕΟΔ Σάμου και ένα Περιπολικό Οχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. 

Παράλληλα, απογειώθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας για να συνδράμει στις έρευνες.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς, με ανέμους έντασης 5-6 μποφόρ που δυσχεραίνουν την επιχείρηση διάσωσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT