Η Greek mafia, το «βαθύ λαρύγγι» και το αποτύπωμα στο καλάσνικοφ

Η Greek mafia, το «βαθύ λαρύγγι» και το αποτύπωμα στο καλάσνικοφ

Τα κομμάτια του παζλ ένοπλης επίθεσης εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πριν από μία δεκαετία στην περιοχή της Νέας Ιωνίας

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα Greek mafia έχει η υπόθεση εξιχνίασης ένοπλης επίθεσης εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πριν από μία δεκαετία στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Για το περιστατικό συνελήφθη μόλις προ ημερών 41χρονος Ελληνας, αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε σε καλάσνικοφ που οι δράστες είχαν πετάξει στην πιλοτή πολυκατοικίας καταδιωκόμενοι από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο συλληφθείς περιγράφεται ως άτομο με διασυνδέσεις και επαφές με τους Βασίλη Ρουμπέτη και Ευάγγελο Ζαμπούνη, που δολοφονήθηκαν ο πρώτος τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος τον Ιανουάριο του 2024 στον Νέο Κόσμο.

Το περιστατικό του 2014 και η ένοπλη επίθεση στους δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. συσχετίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας με σχέδιο δολοφονίας 51χρονης γυναίκας που είχε χαρακτηριστεί ως το «βαθύ λαρύγγι» της Greek mafia, έχοντας καταθέσει στην αστυνομία κατά μελών του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 10.30 το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου 2014, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να ελέγξουν τους επιβάτες μιας μοτοσικλέτας Triumph στη Νέα Ιωνία. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός της μοτοσικλέτας ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ πυροβολώντας πέντε φορές κατά των αστυνομικών με καλάσνικοφ.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και τελικά συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει αφού πρώτα πέταξε στην πιλοτή μιας πολυκατοικίας το καλάσνικοφ. Ο οδηγός οδηγήθηκε στη φυλακή όπου παραμένει μέχρι σήμερα, έχοντας κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συνεργός του διέφευγε τη σύλληψη, καθώς μέχρι τότε δεν ήταν σεσημασμένος και επομένως το αποτύπωμά του στο πολεμικό τυφέκιο παρέμενε ορφανό. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας έφτασε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο φερόμενος ως δράστης ήταν ο 41χρονος Γ.Φ.

Η πληροφορία κρίθηκε ακριβής και τα δεδομένα τέθηκαν υπόψη των δικαστικών αρχών, που εξέδωσαν διάταξη για λήψη γενετικού υλικού από τον ύποπτο. Ο 41χρονος προσήχθη από το σπίτι του στον Αγιο Στέφανο απ’ όπου οι αρχές κατάσχεσαν ψηφιακά πειστήρια κ.ά. Από την έρευνα προέκυψε ταύτιση του αποτυπώματός του με το ορφανό που είχε ανιχνευτεί στο καλάσνικοφ, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωράει στη σύλληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς εργαζόταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Αιγάλεω, που ανήκει σε συγγενικά πρόσωπα του δολοφονημένου Ευάγγελου Ζαμπούνη, ενώ η μοτοσικλέτα Triumph ήταν καταχωρισμένη στα στοιχεία συγγενικού προσώπου τού επίσης δολοφονημένου Βασίλη Ρουμπέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών της Ασφάλειας, το βράδυ της ένοπλης επίθεσης οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν μια 51χρονη, που είχε καταθέσει στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Η γυναίκα, που απεβίωσε το 2021 από παθολογικά αίτια, είχε χαρακτηριστεί ως το «βαθύ λαρύγγι» της Greek mafia.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT