Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στην πρώην κατάληψη «Libertatia»

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στην πρώην κατάληψη «Libertatia»

Αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων. Το διατηρητέο κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εισέβαλαν την Τρίτη στο διατηρητέο κτίριο όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia», στη Θεσσαλονίκη, παραβιάζοντας τον σφραγισμένο χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του κτιρίου βρίσκονται δεκάδες άτομα και πραγματοποιείται συναυλία. Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, προχωρώντας σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές γύρω από το διατηρητέο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού.

Το διατηρητέο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018 κι έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν την επισκευή του.

Η Αστυνομία κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης αυτών των ατόμων, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Η πιο πρόσφατη επιχείρηση σημειώθηκε στο τέλος του προηγούμενου μήνα και οδήγησε στη σύλληψη 11 ατόμων. Μετά την επιχείρηση αυτή ο χώρος είχε σφραγιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT