«Ανοιξαν» πάνω από 120 σπίτια στην Αττική – Βίντεο από τη δράση της σπείρας διαρρηκτών

«Ανοιξαν» πάνω από 120 σπίτια στην Αττική – Βίντεο από τη δράση της σπείρας διαρρηκτών

Οπως έχει καταγράφει από κάμερες ασφαλείας, χρησιμοποιούσαν πάντα γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που είχε «ανοίξει» περισσότερα από 100 σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οπως έχει καταγράφει από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, χρησιμοποιούσαν πάντα γάντια και δρούσαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης σπείρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας, κατά την οποία συνελήφθησαν 14 από τα 24 ταυτοποιημένα μέλη της  συμμορίας, ενώ δύο από αυτούς είναι έγκλειστοι σε φυλακές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον εννέα συλλήψεις ατόμων για τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της άρνησης σε δακτυλοσκόπηση, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

«Ανοιξαν» πάνω από 120 σπίτια στην Αττική – Βίντεο από τη δράση της σπείρας διαρρηκτών-1

Μάλιστα, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή τους σε περιστατικό πυροβολισμών σε κατάστημα στη Δυτική Αττική.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν σε δύο υποομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με κύρια δραστηριοποίηση στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Επιτηρούσαν τον υποψήφιο στόχο τους και φρόντιζαν να βεβαιωθούν ότι ο ένοικος θα απουσιάζει.

Στη συνέχεια, σχεδίαζαν το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους, ενώ χρησιμοποιούσαν και «επιχειρησιακά» οχήματα, κυρίως ενοικιαζόμενα.

Εξιχνιάστηκαν 121 κλοπές από εσωτερικό διαμερισμάτων, εκ των οποίων οι 92 ήταν σε σπίτια στην περιοχή της Ηλιούπολης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT