ΗΣΑΠ: Ακινητοποίηση συρμών λόγω φωτιάς – Οι επιβάτες αποχώρησαν περπατώντας στις ράγες

ΗΣΑΠ: Ακινητοποίηση συρμών λόγω φωτιάς – Οι επιβάτες αποχώρησαν περπατώντας στις ράγες

Τι αναφέρει η ΣΤΑΣΥ για το περιστατικό. Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια των συρμών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις γραμμές του ΗΣΑΠ, στον σταθμό «Νερατζιώτισσα», με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν συρμοί.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 5 παρά τέταρτο για το περιστατικό, ενώ στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά υπήρξε έντονος καπνός, προκαλώντας την αναστάτωση των επιβατών.

Η εν λόγω αμαξοστοιχία, αλλά και η επόμενη, η οποία βρισκόταν μεταξύ των σταθμών «Νερατζιώτισσα» και «Ειρήνη», η οποία ακινητοποιήθηκε επίσης, εκκενώθηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, επιβάτες των δύο συρμών μετέβησαν πεζή στον σταθμό «Ειρήνη».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, στον ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών «Νερατζιώτισσα» και «Ειρήνη», που ανέμενε την «πράσινη» ένδειξη στο φωτόσημο για να ξεκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας σε βαγόνι του συρμού, οταν αντιλήφθηκαν καπνό, πλησίον του δικτύου.

Ο οδηγός, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της γραμμής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμος και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών, προς τον πλησιέστερο σταθμό. Λόγω της διακοπής της ρευματοδότησης, ο συρμός που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε και εκκενώθηκε επίσης.

Σημειώνεται πως η φωτια δεν εκδηλώθηκε σε συρμό του ΗΣΑΠ. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγθεί περαιτέρω από την εταιρεία. Ερευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική.

Κανονικά η κυκλοφορία των συρμών

«Στη Γραμμή 1 η κυκλοφορία προσωρινά διεξάγεται στο τμήμα Ν. Ιωνία – Πειραιάς, λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε πλησίον της τροχιάς. Δύο συρμοί που κινούνταν κοντά στο σημείο της φωτιάς ακινητοποιήθηκαν, καθώς διεκόπη η ηλεκτροδότηση της γραμμής και εκκενώθηκαν», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια σε ολόκληρη τη Γραμμή 1, Πειραιάς – Κηφισιά – Πειραιάς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT