Θεσσαλονίκη: Τον δελέασαν με κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν 250.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Τον δελέασαν με κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν 250.000 ευρώ

Οταν το θύμα κατάλαβε ότι επρόκειτο περί απάτης, απευθύνθηκε στην Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δέλεαρ την επένδυση σε κρυπτονομίσματα που θα απέφερε πολλαπλά κέρδη, επιτήδειοι εξαπάτησαν έναν άνδρα, από τον οποίο απέσπασαν 250.000 ευρώ, ενώ με πρόσχημα την ανάκτηση των χρημάτων της υποτιθέμενης επένδυσης επιχείρησαν να του πάρουν άλλες 920.000 ευρώ.

Οταν το θύμα κατάλαβε ότι επρόκειτο περί απάτης, απευθύνθηκε στην Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, 28 και 32 ετών, ενώ στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκεται και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν, προς το παρόν, άγνωστα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απάτη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οπως περιγράφεται στη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι συστήθηκαν στον παθόντα ως δήθεν υπάλληλοι εταιρείας αγοραπωλησίας και διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, και με αυτές τις ιδιότητες τον έπεισαν να επενδύσει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αγοράζοντας bitcoin, με δέλεαρ ότι θα πολλαπλασίαζε τα κέρδη του.

Το ανυποψίαστο θύμα κατέθεσε τμηματικά, από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, σε δύο λιθουανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό χρηματικό ποσό των 249.770 ευρώ. Με πρόσχημα, δε, την ανάκτηση των χρημάτων του, οι ίδιοι –σύμφωνα με την ίδια δικογραφία– αποπειράθηκαν στη συνέχεια να του αποσπάσουν άλλες 925.615 ευρώ.

Η δικογραφία υποβάλλεται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση της γυναίκας συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT