Ερχεται νέα εφαρμογή για την ενέργεια – Αλλαγή παρόχου με ένα «κλικ»

Ερχεται νέα εφαρμογή για την ενέργεια – Αλλαγή παρόχου με ένα «κλικ»

«Θα μπορούμε πλέον να αλλάζουμε τιμολόγια μόνο από το κινητό μας», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να αλλάζουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος ακόμα πιο εύκολα θα αποκτήσουν οι πολίτες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος προανήγγειλε τη λειτουργία σχετικής ψηφιακής εφαρμογής.

«Θέλουμε να δώσουμε λύση στην καθημερινότητα με τις άμεσες αλλαγές στο τιμολόγιο ενέργειας. Θα το ανακοινώσουμε και επίσημα με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, τις επόμενες μέρες. Θα μπορούμε πλέον να αλλάζουμε τιμολόγια μόνο από το κινητό μας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ERTNews, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε πως με τη νέα εφαρμογή «δεν θα χρειαστεί να πάμε σε κανένα γραφείο, να στέλνουμε κανένα e-mail». Οπως είπε, «θα μας έρχεται ένα μήνυμα, ένα notification από την εταιρεία ενέργειας στην οποία θα πάμε, ότι αν συμφωνούμε να πάμε πλέον σε αυτήν την εταιρεία και αυτά τα στοιχεία μας είναι αληθή, θα συμφωνούμε εφόσον όντως ισχύουν αυτά και θα αλλάζουμε πάροχο».

«Ολη η δουλειά θα γίνεται μέσα στο Gov.gr Wallet και είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι σε μια περίοδο που αυξάνονται οι ηλεκτρονικές απάτες, στόχος μας είναι να μεταφέρουμε όλη την κίνηση και επικοινωνία των πολιτών στο Gov.gr Wallet, προκειμένου με ασφάλεια να κάνουμε ό,τι χρειάζεται», συμπλήρωσε.

«Ως εφαρμογή είναι σχεδόν έτοιμη, πάμε να το κάνουμε και να δούμε πώς πλέον η αγορά ενέργειας μπορεί να βρει συμμάχους στην τεχνολογία στο κινητό», πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT