Θεσσαλονίκη: Πτώση σοβάδων σε αίθουσα εν ώρα μαθήματος

Θεσσαλονίκη: Πτώση σοβάδων σε αίθουσα εν ώρα μαθήματος

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, καθώς, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, «απουσίαζαν οι μαθητές που κάθονταν στα συγκεκριμένα θρανία»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι σχολικής αίθουσας στο 3ο Γυμνάσιο – ΓΕΛ, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όπως καταγγέλλουν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πτώση των σοβάδων δεν υπήρξε τραυματισμός παιδιών, καθώς, όπως σημειώνουν, από τύχη «απουσίαζαν οι μαθητές που κάθονταν στα συγκεκριμένα θρανία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα, πρόσφατα, αποφασίστηκε να στεγαστεί και το Διαπολιτισμικό Λύκειο, «αν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αντιδρούσαν λόγω των προβλημάτων υποδομής».

Θεσσαλονίκη: Πτώση σοβάδων σε αίθουσα εν ώρα μαθήματος-1
Screenshot via YouTube

«Ενώ τα παιδιά ήταν στο μάθημα έπεσε ένα τεράστιο κομμάτι από το ταβάνι, ακριβώς δίπλα σε ένα μαθητή. Τα παιδιά φοβήθηκαν πολύ, τρόμαξαν», δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, Νατάσα Δασκαλάκη.

Οπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, τον περασμένο Αύγουστο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με συνεργεία προχώρησε σε διαχωρισμό σχολικών αιθουσών με γυψοσανίδες.

Η Ομοσπονδία ζητά ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης) καθώς και την κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT