Καλαμάτα: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Κορώνης

Καλαμάτα: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Κορώνης

Οι μετανάστες επικοινώνησαν με τις ελληνικές Αρχές μέσω του 112, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Συνεχίζεται η περισυλλογή τους από παραπλέον φορτηγό πλοίο

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης, επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών από σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κορώνης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιβαίνοντες του σκάφους επικοινώνησαν με τις ελληνικές Αρχές μέσω του 112, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και αυτήν την ώρα συνεχίζεται η περισυλλογή τους από παραπλέον φορτηγό πλοίο.

Οι διασωθέντες αναμένεται να φθάσουν μετά τις 11 το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά, ενώ θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή τους από τις λιμενικές Αρχές.

Το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη διαμόρφωση του χώρου, στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT