Μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Ενισχύονται οι δυνάμεις

Μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Ενισχύονται οι δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί, με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ ισχυρές. Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.51 σε αγροτοδασική έκταση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση χωρίς ωστόσο να απειλείται κάποιος οικισμός. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 183 πυροσβέστες (συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων δασοκομάντος), 48 οχήματα, έξι ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και δύο μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ.

Το απόγευμα της Κυριακής κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα του 112 το οποίο τους προτρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Ενισχύονται οι δυνάμεις-1

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT