Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Παραπέμπεται σε δίκη απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Παραπέμπεται σε δίκη απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό και η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη παραπέμπεται απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο το οποίο εκπροσωπεί την οικογένεια, στις 26 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε το υπ’ αριθμ. 1216/2024 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο «μετά από 12 χρόνια διαρκούς έρευνας και αγώνα του γραφείου μας και της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, κ. Βαρβάρας Θεοδωράκη, παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της συνέργειας στην αρπαγή του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., γιος του ήδη καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη και 18 έτη πρόσκαιρης κάθειρξης εγκεφάλου». 

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 77χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία αποδείχθηκε πως ο 77χρονος ήταν «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT