Γλυφάδα – Ξυλοδαρμός 14χρονης: Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλητικές αναρτήσεις

Γλυφάδα – Ξυλοδαρμός 14χρονης: Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλητικές αναρτήσεις

Η έρευνα αφορά σε αδικήματα όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, καθώς και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαταρκτική εξέταση, με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών, διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Η εισαγγελική εντολή ζητεί να διερευνηθούν αναρτήσεις με απειλητικό περιεχόμενο και προτροπές σε βία κατά ανηλίκων που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης και να εντοπιστούν οι κάτοχοι των επίμαχων λογαριασμών.

Παράλληλα, θα αναζητηθούν οι κάτοχοι λογαριασμών που δημοσιοποίησαν προσωπικά δεδομένα εμπλεκομένων στην υπόθεση. Η έρευνα αφορά σε αδικήματα όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, καθώς και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό. Τα ευρήματα διαβιβάζονται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT