Φωτιά στην Κορινθία: Δορυφορικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στην Κορινθία: Δορυφορικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Η Ομάδα Αμεσης Χαρτογράφησης της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρακολουθεί την πυρκαγιά και θα προχωρήσει άμεσα σε λεπτομερή χαρτογράφηση

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πύρινο μέτωπο καθώς και τον καπνό από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία, αποτυπώνουν δορυφορικές εικόνες, που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στις εικόνες, οι οποίες προέρχονται από τον δορυφόρο Sentinel-2, φαίνεται η ενεργή πυρκαγιά και ο καπνός κοντά στο Δερβένι, στις 12:20 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η Ομάδα Αμεσης Χαρτογράφησης της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών συνεχίζει να παρακολουθεί την πυρκαγιά μέσω δορυφορικών εικόνων και θα προχωρήσει άμεσα σε λεπτομερή χαρτογράφηση.

Σημειώνεται πως η πρώτη εικόνα αποτελεί ψευδέχρωμο σύνθετο SWIR, ενώ η δεύτερη προέρχεται από τη σύνθεση των καναλιών 12-8-4 και η τρίτη είναι σύνθετο RGB.

Δείτε τις εικόνες

Φωτιά στην Κορινθία: Δορυφορικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο-1
Φωτιά στην Κορινθία: Δορυφορικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο-2
Φωτιά στην Κορινθία: Δορυφορικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο-3

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT