Βόλος – Φωτιά σε εργοστάσιο: Κάηκαν αποθήκες με λάδια και βιοντίζελ

Βόλος – Φωτιά σε εργοστάσιο: Κάηκαν αποθήκες με λάδια και βιοντίζελ

Στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα και Τρίκαλα. Πολλά εύφλεκτα υλικά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές καταστροφές έχει προκαλέσει η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, καίγοντας αποθήκες και άλλους αποθηκευτικούς χώρους στις εγκαταστάσεις της ελαιουργικής εταιρείας ΜΑΝΟΣ Α.Ε., οι οποίες έχουν όμως ενοικιαστεί σε άλλη εταιρεία.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών που καίγονταν, άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, καθώς στις αποθήκες βρίσκονταν μεγάλες ποσότητες από λάδια, βιοντίζελ, ηλιόσπορους και άχυρα.

Στις εγκαταστάσεις, που καταλαμβάνουν έκταση 5.000 μέτρων, υπάρχουν πέντε κτίρια αποθήκευσης υλικών και πολλά υλικά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας.

Στον Βόλο έχουν σπεύσει για ενίσχυση πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα και Τρίκαλα. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής διεξάγει έρευνα για τις αιτίες της πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβεστικά οχήματα, πολλές υδροφόρες των δήμων Βόλου και Ρήγα Φεραίου, καθώς και ιδιωτικά μηχανήματα έργου.

Με τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς, αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή μεγάλη δύναμη των πυροσβεστικών δυνάμεων, διότι τα υλικά είναι εύφλεκτα και μπορεί να αναζωπυρώσουν τις φλόγες, ακόμα και μετά από αρκετά 24ωρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT