Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα – Νέο «112»

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα – Νέο «112»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με διάσπαρτες εστίες που καίνε εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σήμερα το πρωί στη φωτιά που έχει ξεσπάσει από την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου χθες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. 

Το πρωί της Τρίτης ήχησε ξανά το «112» το οποίο καλούσε τους κατοίκους στην περιοχή Σοφιανά να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ρέθι

Σημειώνεται πως αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών, της Κορινθίας.

Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ η φωτιά από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά, όπου έχει μειωθεί η δυναμική της, ενώ έχει φθάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας και καίει σε δύσβατη περιοχή, σε Ξανθοχώρι και Σοφιανά.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν χθες και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αττικής. Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη για να μη φθάσει η φωτιά στα σπίτια. Οι Βρυσούλες, η Αμφιθέα και η Ρίζα είναι τρία χωριά τα οποία βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή όπου κατακαίει η φωτιά.

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα – Νέο «112»-1

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καταστροφές σπιτιών έχουν σημειωθεί στο Ανω Λουτρό και στο Ελληνικό. Πλήρης αποτίμηση των ζημιών θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του έργου της κατάσβεσης.

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα – Νέο «112»-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα – Νέο «112»-3
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη

Με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα σχολεία στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, για λόγους ασφαλείας.

«Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες του ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα – Νέο «112»-4
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Στην Αττική έφθασε ο καπνός

Ορατός στον ουρανό της Αττικής ήταν χθες, Δευτέρα, ο καπνός από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε με μεγαλύτερη ένταση σε περιοχές νότια και νοτιοανατολικά του Λεκανοπεδίου, οι οποίες το απόγευμα είχαν καλυφθεί από πυκνούς καπνούς.

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα – Νέο «112»-5
Φωτ.: Καθημερινή
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT