Τροχαία: Βαρύς ο απολογισμός των δυστυχημάτων στην Αττική τον Σεπτέμβριο

Τροχαία: Βαρύς ο απολογισμός των δυστυχημάτων στην Αττική τον Σεπτέμβριο

Μέσα σε ένα μήνα, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 585 τραυματίστηκαν σε 521 τροχαία δυστυχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία συνδέεται με παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 585 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 14 σοβαρά και 571 ελαφρά σε 521 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, στην περιοχή της Αττικής.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., τα κυριότερα αίτια αυτών των ατυχημάτων και δυστυχημάτων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή αλλά και οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως: παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, αλλά και η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτή η παράλειψη επέτεινε τη σοβαρότητα των τραυματισμών.

Σχεδόν 29.000 παραβάσεις του ΚΟΚ

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της τροχονομικής αστυνόμευσης στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 28.928 παραβάσεις, από τις οποίες 1.195 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 876 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 69 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.588 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 307 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 461 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 1.037 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 2.919 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 123 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
  • 300 ακινητοποιήσεις οχημάτων σε 3 ημέρες

Σε ελέγχους που έγιναν από το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου ακινητοποιήθηκαν 292 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

  • 151 πινακίδες κυκλοφορίας,
  • 324 άδειες ικανότητας οδήγησης και
  • 284 άδειες κυκλοφορίας.

Επίσης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού το μεσημέρι της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 43χρονος, ο οποίος διαπιστώθηκε από αλκοολομέτρηση ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος και κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου επιτέθηκε με ύβρεις και απειλές εναντίον των αστυνομικών, κινούμενος απειλητικά εναντίον τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι του είχε αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT