Απ. Λύτρας: Εξάμηνη παύση από τον ΔΣΑ

Ο ποινικολόγος οφείλει να παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα στον ΔΣΑ, καθώς η πειθαρχική απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στον Απόστολο Λύτρα, για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου επιδόθηκε την Τρίτη στον Απόστολο Λύτρα και αύριο οφείλει να παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα στον ΔΣΑ, καθώς η πειθαρχική απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως ο ποινικολόγος έχει αποφυλακιστεί, ύστερα από περίπου τρεις μήνες κράτησης για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ήρε την προφυλάκιση του δικηγόρου και αντικατάστησε την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι η αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε πλημμέλημα, δηλαδή σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, κατά συνέπεια παραπέμπεται στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT