Φωτιά στην Κορινθία: Ο καπνός έφθασε μέχρι την Κρήτη

Φωτιά στην Κορινθία: Ο καπνός έφθασε μέχρι την Κρήτη

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, ο καπνός διαχέεται και σε μεγάλο μέρος του νοτιοανατολικού Κρητικού πελάγους, «περίπου 700 χλμ. μακριά από την εστία της πυρκαγιάς»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάπλωση του καπνού από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία, η οποία καίει για τρίτο 24ωρο, αναφέρεται ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Κολυδάς.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο καπνός «διακρίνεται πολύ καθαρά μέχρι και την Κρήτη σε απόσταση 360 χλμ».

Προσθέτει, μάλιστα, πως «λόγω της διατήρησης του βορειοδυτικού ρεύματος αυτό το τριήμερο, ο καπνός διαχέεται και σε μεγάλο μέρος και του Νοτιοανατολικού Κρητικού, περίπου 700 χλμ. μακριά από την εστία της πυρκαγιάς».

Υπενθυμίζεται πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς. Στο μέτωπο επιχειρούν 478 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 154 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΓΕΕΘΑ, καθώς και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT