Χαλκιδική: Στη φυλακή 66χρονος για κατάχρηση του 8χρονου ανιψιού του

Χαλκιδική: Στη φυλακή 66χρονος για κατάχρηση του 8χρονου ανιψιού του

Oι πράξεις τελέστηκαν στο διαμέρισμα του 66χρονου, ο οποίος είχε αναλάβει την επίβλεψη του εξ αγχιστείας ανιψιού του, επειδή οι γονείς του ανήλικου έπρεπε να απουσιάσουν για λίγη ώρα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή επέστρεψε ένας 66χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 12,5 ετών για κατάχρηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, με θύμα τον 8χρονο εξ αγχιστείας ανιψιό του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, οι πράξεις τελέστηκαν στο διαμέρισμα του 66χρονου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει την επίβλεψη του ανήλικου επειδή οι γονείς του, που διαμένουν σε διπλανό διαμέρισμα, αναγκάστηκαν να απουσιάσουν για λίγη ώρα.

Το περιστατικό κατήγγειλαν τον περσινό Οκτώβριο οι γονείς, κάνοντας λόγο για «αγγίγματα σε απόκρυφα σημεία». Οσα κατήγγειλαν επιβεβαιώθηκαν από τον 8χρονο, κατά την εξέτασή του από παιδοψυχολόγο.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος δέχθηκε ότι είχε στιγμιαία επαφή με τον ανήλικο, «χωρίς πονηρό σκοπό», όπως υποστήριξε.

Ωστόσο, δεν έπεισε δικαστές και ενόρκους οι οποίοι τον έκριναν ομόφωνα ένοχο. Κατά πλειοψηφία (4-3) απορρίφθηκε το αίτημά του για χορήγηση ελαφρυντικών.

Τέλος, αθωωτική ήταν η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου για φυσίγγια που είχαν βρεθεί στο σπίτι του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT