Ανδρέας Πάτσης: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης για ανακριβή «πόθεν έσχες»

Ανδρέας Πάτσης: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης για ανακριβή «πόθεν έσχες»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση του θεσμού της ποινικής διαπραγμάτευσης και η ομολογία ενοχής του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή Ανδρέα Πάτση για την υπόθεση των «πόθεν έσχες» οδήγησαν το δικαστήριο στην επιβολή ποινής φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση, εξαγοράσιμης κατά 10 ευρώ ημερησίως.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων αποδέχθηκε το πρακτικό της συμφωνίας μεταξύ του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και του εισαγγελέα, το οποίο προέκυψε έπειτα από αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης που είχε υποβάλει στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Με αυτή τη διαδικασία, που προβλέπει ομολογία ενοχής, πραγματοποιείται διαπραγμάτευση της ποινής με τον εισαγγελέα και στη συνέχεια το πρακτικό της συμφωνίας παρουσιάζεται στο δικαστήριο. Το Μονομελές Εφετείο επικύρωσε το πρακτικό που συντάχθηκε για την υπόθεση και καταδίκασε τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ., καθώς και την πρώην και τη νυν σύζυγό του, για αδικήματα που σχετίζονται με ανακριβή και ελλιπή δήλωση «πόθεν έσχες».

Ειδικότερα, η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και η νυν σύζυγός του σε φυλάκιση 20 μηνών για συνέργεια σε ελλιπή δήλωση «πόθεν έσχες», ενώ όλες οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες κατά 10 ευρώ ημερησίως.

Η υπόθεση, που οδήγησε σε διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2023 όταν ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για τα πλημμελήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και διά παρένθετου προσώπου κατ’ εξακολούθηση για το διάστημα από το 2019 έως το 2022.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT