Πανεπιστήμια: Ενημέρωση πρυτάνεων για τις 1.000 προσλήψεις

Πανεπιστήμια: Ενημέρωση πρυτάνεων για τις 1.000 προσλήψεις

Ο υπουργός Παιδείας ζητεί από τα ΑΕΙ επικαιροποιημένες προτάσεις για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και τη μείωση της γραφειοκρατίας στις εσωτερικές διαδικασίες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Την ικανοποίηση των πρυτάνεων εισέπραξε χθες ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς τους ενημέρωσε επισήμως για τους 1.000 διορισμούς που θα γίνουν στα ΑΕΙ, όπως παρουσίασε χθες η «Κ».

Οι προσλήψεις γίνονται για την κάλυψη θέσεων, οι οποίες είναι κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων ή αποχωρήσεων πανεπιστημιακών. Αλλωστε, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ ζητεί τη σημαντική αύξηση του προσωπικού όλων των κατηγοριών, κάνοντας λόγο για μαθήματα που κινδυνεύουν να μη διδάσκονται, καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένος σε αυτά καθηγητής.

Η ανακοίνωση των 1.000 διορισμών στα πανεπιστήμια έγινε σε έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων, την οποία είχε συγκαλέσει ο ίδιος ο Κυριάκος Πιερρακάκης και σε αυτή μετείχαν διαδικτυακά οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι 1.000 θέσεις κατανέμονται ως εξής:

• 950 μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (καθηγητές), εκ των οποίων οι 200 αφορούν τις σχολές επιστημών υγείας της χώρας από πιστώσεις του υπουργείου Υγείας και οι 750 τις σχολές των υπόλοιπων επιστημών.

• 22 μέλη εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού – ΕΔΙΠ.

• 8 μέλη ειδικού τεχνικού εργαστηριακού προσωπικού – ΕΤΕΠ.

•20 διοικητικοί υπάλληλοι.

Η κατανομή των θέσεων ανά πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Με επιστολή του προς τους πρυτάνεις ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητεί τα πανεπιστήμια να στείλουν στο υπουργείο Παιδείας έως τις 31 Οκτωβρίου επικαιροποιημένες προτάσεις για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και τη μείωση –αν όχι εξάλειψη– της γραφειοκρατίας στις εσωτερικές διαδικασίες των ιδρυμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου αποτελεί σταθερή δέσμευσή μας από την πρώτη μέρα. Μια δέσμευση που τηρείται έμπρακτα με την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων. Μετά την αύξηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, την παροχή όλων των απαραίτητων εργαλείων για τη στήριξη της διεθνοποίησής τους και την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου, ανακοινώνονται σήμερα περισσότεροι από 1.000 μόνιμοι διορισμοί. Στο υπουργείο Παιδείας προσβλέπουμε στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με τη σύνοδο των πρυτάνεων και με τις πρυτανικές αρχές κάθε ιδρύματος ξεχωριστά».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT