Φωτιά στην Κορινθία: Χάρτης του Meteo με τις καμένες εκτάσεις

Φωτιά στην Κορινθία: Χάρτης του Meteo με τις καμένες εκτάσεις

Αποτυπώνονται επίσης όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε. Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), η πρόσφατη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία επηρέασε περίπου 65.000 στρέμματα μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1η Οκτωβρίου.

Στον χάρτη του Meteo.gr που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε. Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα. 

Φωτιά στην Κορινθία: Χάρτης του Meteo με τις καμένες εκτάσεις-1
Περίμετρος των καμένων εκτάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από το 2010 έως σήμερα. Με αποχρώσεις του σκούρου κόκκινου αποτυπώνονται οι εκτάσεις που έχουν καεί από το 2010 μέχρι και το 2023 και με κόκκινο η έκταση της πρόσφατης πυρκαγιάς (έως τις 01/10). [Πηγή: Meteo.gr]

Η φετινή πυρκαγιά, σύμφωνα με το Meteo, είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου.

Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε. Κορινθίας.

Μάχη με διάσπαρτες εστίες

Σημειώνεται πως σήμερα, για τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες σε δύσβατες περιοχές, τις οποίες οι δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν και να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT