Πώς δρούσε η σπείρα που έκλεβε Ι.Χ. και «χτυπούσε» ΑΤΜ

Πώς δρούσε η σπείρα που έκλεβε Ι.Χ. και «χτυπούσε» ΑΤΜ

Ευρεία επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. σε Κυψέλη, Ασπρόπυργο, Πετρούπολη, Αχαρνές, Νέο Κόσμο και Χαλάνδρι, προχωρώντας στη σύλληψη τριών ατόμων, εκ των οποίων ο ένας έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Το «χτύπημα» στην Ηλεία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρεία επιχείρηση πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της ΕΛ.ΑΣ. σε Κυψέλη, Ασπρόπυργο, Πετρούπολη, Αχαρνές, Νέο Κόσμο και Χαλάνδρι, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν κλοπές οχημάτων, σε περιοχές της Αττικής, καθώς και διαρρήξεις σε ΑΤΜ, σε περιοχές της επαρχίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 33, 26 και 27 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος κατηγορούμενος φρόντιζε κυρίως για την απόκρυψη του οχήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα σχετικά με εκρηκτικές ύλες. Οι δυο άλλοι κατηγορούμενοι είχαν υποστηρικτικό ρόλο ως προς τον 27χρονο.

Σημειώνεται πως λίγους μήνες πριν από την απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ στην Κυλλήνη, είχε σχηματισθεί δικογραφία από το Τ.Α. Τρίπολης σε βάρος του 27χρονου, για παρόμοια αδικήματα. Ειδικότερα, σε έλεγχο σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, είχαν εντοπιστεί διαρρηκτικά εργαλεία και εκρηκτικός μηχανισμός, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, σκόπευε να χρησιμοποιήσει ο 27χρονος για να διαρρήξει ΑΤΜ στην περιοχή.

Το «χτύπημα» στην Ηλεία

Οπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τον Μάρτιο του 2023, αφαίρεσαν σταθμευμένο αυτοκίνητο από τη συμβολή των οδών Κορνάρου και Θεοτοκοπούλου, στη Μεταμόρφωση.

Λίγες μέρες αργότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με μαύρα ρούχα και κουκούλες, προσέγγισαν οπωροπωλείο, το οποίο βρίσκεται στην Κυλλήνη Ηλείας, στην πρόσοψη του οποίου υπάρχει εγκατεστημένο ΑΤΜ. Αφού αποβιβάστηκαν από το όχημα, επιχείρησαν με βαριοπούλα να σπάσουν την τζαμαρία της πόρτας εισόδου του καταστήματος, προκειμένου να μπουν στον χώρο και να αποκτήσουν πρόσβαση στο ΑΤΜ. 

Εγιναν όμως αντιληπτοί από περίοικους και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, διαφεύγοντας προς Νέα Κορώνη. Την επόμενη ημέρα, βρέθηκε το όχημα στην Αγία Μαύρα Ηλείας, σε αυλή σπιτιού, χωρίς τις πινακίδες κυκλοφορίας του. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν μεταξύ άλλων γάντια, full face, δύο βαριοπούλες, εκρηκτική ύλη και βενζίνη.

​Γνώριμος των αρχών ο 27χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος είναι σεσημασμένος και έχει εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις, διαχρονικά από το 2011 έως σήμερα.

Στο παρελθόν έχει συλληφθεί, μεταξύ άλλων, για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικές ουσίες. Σε βάρος του έχουν επιβληθεί πολλάκις οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καθώς επίσης και η προσωρινή του κράτηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT