Στη Βηρυτό το C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων

Στη Βηρυτό το C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βηρυτό αναμένεται γύρω στις 11 το πρωί αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με σκοπό τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων του Λιβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη λίστα επιβατών μέχρι τώρα περιλαμβάνονται 60 ονόματα Ελλήνων και Κυπρίων.

Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Βηρυτό για περίπου μία ώρα, και συγκεκριμένα γύρω στις 12.00. με προορισμό αρχικά τη Λάρνακα της Κύπρου και στη συνέχεια την Αθήνα.

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», ηδη, πριν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε προηγηθεί σύσκεψη των αρχηγών των Επιτελείων υπό τον Νίκο Δένδια, με την οποία τέθηκαν σε επιφυλακή δύο μεταγωγικά C-130 και αριθμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών για παροχή συνδρομής σε Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο (περίπου 3.500).

Πέρα από αυτά, η Αθήνα έθεσε και ένα C-130 στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται ότι έχουν εκφράσει τη διάθεση να αποχωρήσουν από τον Λίβανο περίπου 60 άτομα κυπριακής υπηκοότητας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT