Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σπείρα που έκλεβε οχήματα και έκανε διαρρήξεις σε ΑΤΜ

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σπείρα που έκλεβε οχήματα και έκανε διαρρήξεις σε ΑΤΜ

Οι Αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που διέπραττε κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής και διαρρήξεις ΑΤΜ σε περιοχές της επαρχίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο καταγράφει το «χτύπημα» των δραστών στην Κυλλήνη Ηλείας, όταν με βαριοπούλες προσπαθούν να σπάσουν την τζαμαρία εισόδου καταστήματος προκειμένου να μπουν σε χώρο όπου βρισκόταν ΑΤΜ.

Οπως καταγράφεται στο βίντεο-ντοκουμένο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες, οι δράστες προσέγγισαν οπωροπωλείο, το οποίο βρίσκεται στην Κυλλήνη Ηλείας, στην πρόσοψη του οποίου είναι εγκατεστημένο ΑΤΜ και, αφού αποβιβάστηκαν από το όχημα στο οποίο επέβαιναν, επιχείρησαν με βαριοπούλα να σπάσουν την τζαμαρία της πόρτας εισόδου του καταστήματος, προκειμένου να εισέλθουν στον χώρο και να αποκτήσουν πρόσβαση στο ΑTM.

Το βίντεο:


Οι δράστες δεν ολοκλήρωσαν την ενέργειά τους, γιατί έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς Νέα Κορώνη.

Την επόμενη ημέρα, στην Αγία Μαύρα Ηλείας, εντοπίστηκε στην αυλή σπιτιού το όχημα χωρίς τις πινακίδες κυκλοφορίας του, όπου μέσα βρέθηκαν μεταξύ άλλων γάντια, full face, 2 βαριοπούλες, εκρηκτική ύλη και βενζίνη.

Η ίδια σπείρα τον Μάρτιο του 2023ωείχε αφαιρέσει από τη συμβολή των οδών Β. Κορνάρου και Θεοτοκοπούλου στη Μεταμόρφωση ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα για την απόπερια διάρρηξης του ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που στήθηκε την 1η Οκτώβρη από αστυνομικούς, συνελήφθησαν τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένα εξ αυτών, 27 ετών, είναι σεσημασμένος και έχει εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις διαχρονικά από το 2011 έως και σήμερα.

Εις βάρος του έχουν υποβληθεί δικογραφίες και έχει συλληφθεί μεταξύ άλλων για ληστείες και κλοπές, καθώς και για ναρκωτικές ουσίες. Επιπλέον, σε βάρος του έχουν επιβληθεί πολλάκις οι περιοριστικοί όροι εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καθώς επίσης και η προσωρινή του κράτηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT