Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο

Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο

H Αθήνα έθεσε και ένα C-130 στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται ότι έχουν εκφράσει τη διάθεση να αποχωρήσουν από τον Λίβανο περίπου 60 άτομα κυπριακής υπηκοότητας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που ταξίδεψε στον Λίβανο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λίγο μετά τις 4μ.μ.

Στο μεταγωγικό επιβιβάστηκαν περίπου στις 11:00 το πρωί, 38 Κύπριοι πολίτες και 22 Ελληνες, οι οποίοι και επέστρεψαν ασφαλείς, οι μεν πρώτοι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι δεύτεροι στην Ελευσίνα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες που διαβιούν στον Λίβανο.

Εικόνες από την Ελευσίνα

Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο-1
Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο-2
Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο-3

Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο-4

Εικόνες από το ταξίδι του μεταγωγικού

Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο-5

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, έως και το βράδυ της Τετάρτης, είχαν υποβληθεί περί τα 50 αιτήματα Ελλήνων για επαναπατρισμό από τον Λίβανο. Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων στη χώρα είναι περίπου 3.500, ενώ επιπλέον 1.000 είναι τα συνδεόμενα μέλη.

Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο-6
Επαναπατρίστηκαν οι 22 Ελληνες από τον Λίβανο-7

Οπως έγραψε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, η επιχείριση ήταν επιτυχής και οδήγησε στον απεγκλωβισμό 22 Ελλήνων και 38 Κυπρίων από τη Βηρυτό

Ηδη, πριν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε προηγηθεί σύσκεψη των αρχηγών των Επιτελείων υπό τον Νίκο Δένδια, με την οποία είχαν τεθεί σε επιφυλακή δύο μεταγωγικά C-130 και αριθμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών για παροχή συνδρομής σε Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο (περίπου 3.500).

Πέρα από αυτά, η Αθήνα έθεσε και ένα C-130 στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται ότι έχουν εκφράσει τη διάθεση να αποχωρήσουν από τον Λίβανο περίπου 60 άτομα κυπριακής υπηκοότητας.

Η ανάρτηση Δένδια: 

«Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από τη Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας και την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση», έγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT