Βοιωτία: Συνελήφθη ένας, αναζητούνται άλλοι 5 για τα 8.342 δενδρύλλια κάνναβης

Βοιωτία: Συνελήφθη ένας, αναζητούνται άλλοι 5 για τα 8.342 δενδρύλλια κάνναβης

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης. Από τον αριθμό των δενδρυλλίων, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν περίπου το ποσό των 15 εκατ. ευρώ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγροτική έκταση όπου καλλιεργούνταν καλαμπόκι, σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Κωπαΐδας, εντοπίστηκε η φυτεία – μαμούθ με τα 8.342 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία έφθαναν έως 3,5 μέτρα ύψος.

Για την υπόθεση, έχει συλληφθεί ο 43χρονος ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πέντε αγνώστων συνεργών του. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του 2024, τα εν λόγω άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και τη διακίνησή τους.

Σε βάρος του συλληφθέντα έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία του, κατασχέθηκαν ένα τέιζερ, 48 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και το ποσό των 1.850 ευρώ. Κατασχέθηκαν επίσης ένα αυτοκίνητο και ένα ρυμουλκό αυτοκινήτου, αμφότερα ιδιοκτησίας του 43χρονου.

Σημειώνεται πως στον χώρο της φυτείας κλήθηκε κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, το οποίο προέβη σε δειγματοληψία για εργαστηριακές εξετάσεις. Από τον χώρο της φυτείας εκριζώθηκαν 1.348 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ τα υπόλοιπα 6.994 καταστράφηκαν επί τόπου, με τη χρήση αγροτικού μηχανήματος.

Από τον αριθμό των δενδρυλλίων, οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες θα αποκόμιζαν περίπου το ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT