Αττική Οδός: Τι αλλάζει στις τιμές των διοδίων από την Κυριακή

Αττική Οδός: Τι αλλάζει στις τιμές των διοδίων από την Κυριακή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον νέο τιμοκατάλογο των διοδίων που θα ισχύσει στην Αττική Οδό από την Κυριακή ανακοίνωσε χθες ο νέος παραχωρησιούχος. Οπως διευκρινίζεται, οι πομποδέκτες της Αττικής Οδού θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ τα εκπτωτικά προγράμματα θα διατηρηθούν και τον Οκτώβριο. Το μόνο που από Κυριακή παύει να ισχύει είναι η έκπτωση που είχαν στη διέλευση όσοι χρησιμοποιούσαν τους πομποδέκτες.

Τα θέματα αυτά διευκρίνισαν χθες η απερχόμενη κοινοπραξία Αττική Οδός και η… νεοεισερχόμενη «Νέα Αττική Οδός» με κοινή τους ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα:

• Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα ισχύσουν οι νέες τιμές διοδίων, οι οποίες είναι 1,25 ευρώ για τα δίκυκλα, 2,50 ευρώ για τα Ι.Χ., 6,25 ευρώ για τα μικρά και μεσαία φορτηγά και 10 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά.

• Οι συσκευές e-pass (πομποδέκτες) και οι κάρτες διελεύσεων εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά, με όποιο χρηματικό υπόλοιπο είχαν. Αυτό που παύει να ισχύει είναι η έκπτωση που ισχύει σήμερα όταν κάποιος διέρχεται από τα διόδια με πομποδέκτη (πληρώνει 2,50 ευρώ έναντι 2,80 ευρώ).

• Τα συνδρομητικά προγράμματα Bonus (για τις 15 δωρεάν διελεύσεις του Οκτωβρίου), Friendly και Business διατηρούνται τον Οκτώβριο. Για τα δύο τελευταία οι τιμές των 30 πρώτων διελεύσεων μειώνονται στα επίπεδα του νέου βασικού διοδίου, με τις υφιστάμενες τιμές των επόμενων 20 διελεύσεων (31η έως 50ή) και τις τιμές πλέον των 50 διελεύσεων (51η και άνω) να διατηρούνται ως έχουν σήμερα.

Η νέα σύμβαση παραχώρησης ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής. Το τίμημα το οποίο θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους είναι 3,27 δισ. ευρώ.

• Σχετικά με τις υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, σε ισχύ παραμένει ο τετραψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης 1024, όπου οι οδηγοί μπορούν να καλούν κι ένα περίπολο θα βρίσκεται άμεσα κοντά τους (24 ώρες/7 ημέρες), όπως επίσης και οι δωρεάν υπηρεσίες οδικής βοήθειας για την ασφαλή μεταφορά ακινητοποιημένου οχήματος εκτός του αυτοκινητοδρόμου. Σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών σε ισχύ παραμένει το τηλέφωνο 210-66.82.222.

Διάρκεια 25 ετών

Κατά τα λοιπά, η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού (στην κοινοπραξία Νέα Αττική Οδός, κυριότητας ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής. Η σύμβαση έχει διάρκεια 25 ετών.

Το τίμημα το οποίο θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους είναι 3,27 δισ. ευρώ, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ (στο οποίο έχει μεταβιβαστεί ο δρόμος) θα εισπράττει και 7,5% των ετήσιων εσόδων του αυτοκινητοδρόμου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT