Καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω… Γερμανίας

Καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω… Γερμανίας

Η αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με προβλήματα των συστημάτων διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας στον γερμανικό εναέριο χώρο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα σε πτήσεις που έχουν προορισμό τη Γερμανία ή κατευθύνονται σε άλλες χώρες, αλλά διέρχονται από τον γερμανικό εναέριο χώρο.

Η αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με προβλήματα των συστημάτων διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας στον γερμανικό εναέριο χώρο. Ωστόσο, το πρόβλημα, που έχει ταλαιπωρήσει και επιβάτες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σταδιακά επιλύεται, όπως αναφέρουν παράγοντες των αερομεταφορών.

Οι καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις πτήσεων τείνουν να αποτελέσουν μόνιμο φαινόμενο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το 2023, στις 43 χώρες που εντάσσονται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), τρεις στις δέκα πτήσεις καθυστέρησαν να αφιχθούν κατά περισσότερο από 15 λεπτά, ενώ κατά μέσον όρο τα αεροπλάνα αναχωρούσαν 17,8 λεπτά αργότερα συγκριτικά με την προγραμματισμένη ώρα.

Η αυξημένη κυκλοφορία αεροσκαφών, που οδηγεί στη μείωση της χωρητικότητας των αεροδρομίων, η έλλειψη προσωπικού στην επίγεια εξυπηρέτηση, όπως και οι καιρικές συνθήκες είναι οι βασικότερες αιτίες για τις καθυστερήσεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT