Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα – Μηνύματα 112

Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα – Μηνύματα 112

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ηλιδας. Κινητοποίηση εναέριων μέσων και για τη δασική πυρκαγιά στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με τρεις πυρκαγιές βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νομό Ηλείας έχουν εκδηλωθεί από το πρωί της Παρασκευής, εννέα εστίες. Στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η πρώτη από τις εν εξελίξει φωτιές, αφορά σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι, στον δήμο Ηλιδας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ήδη ενισχυθεί.

Στο πύρινο μέτωπο, επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 18 οχήματα.

Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα – Μηνύματα 112-1

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μηνύματα 112

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την περιοχή Χάβαρι, προκειμένου οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

Πυρκαγιά στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου, στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Νέα Μανωλάδα: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση

Μάχη με τις φλόγες, στο τρίτο πύρινο μέτωπο της Ηλείας, στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, δίνουν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα. Σημειώνεται πως η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με καλαμιές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT