Φωτιά: Κάηκαν σπίτια στην Ηλιδα, λέει στην «Κ» ο δήμαρχος

Φωτιά: Κάηκαν σπίτια στην Ηλιδα, λέει στην «Κ» ο δήμαρχος

Ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος περιγράφει πως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η πυρκαγιά διακλαδώθηκε σε τρία διαφορετικά μέτωπα και η κατάσταση είναι «επικίνδυνη»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις φωτιές δίνουν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, αφού λίγο μετά τις 5 έγινε γνωστό πως ξέσπασε μία ακόμα πυρκαγιά, στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η φωτιά καίει καλαμιές σε ελώδη περιοχή και στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, καθώς και δύο ελικόπτερα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως εντοπίζεται στην Ηλιδα. 

Λίγο πριν τις 19:00 έγινε γνωστό πως ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά. Πρόκειται για δασοκομάντο της 6η ΕΜΟΔΕ και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συντριπτικό κάταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας πυροσβέστης διακομίσθηκε στο νοσοκομείου του Πύργου, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Τα μεγάλα μέτωπα

Με μελανά χρώματα περιγράφει τη μάχη με της φλόγες στην Ηλιδα, ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. 

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και η αντιμετώπισή της φωτιάς δύσκολη. Επί της ουσίας υπάρχουν τρία μέτωπα, ένα στο Χάβαρι το οποίο είναι και το πιο επικίνδυνο, ένα στο Γεράκι κι ένα που αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο στο Κρυονέρι», δήλωσε στην «Κ», ο δήμαρχος της περιοχής.

 

«Οι άνεμοι είναι ισχυροί και αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση. Γι’ αυτό κι έσπασε σε τρία μέτωπα» η φωτιά, περιγράφει ο κ. Χριστοδουλόπουλος, επιβεβαιώνοντας πως έχουν καεί δύο τρία σπίτια στην περιοχή της Μπιουμπούνας.

Κλείνοντας, επέμεινε πως χρειάζονται περισσότερα εναέρια μέσα για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στην περιοχή. 

Μηνύματα 112

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την περιοχή Χάβαρι, προκειμένου οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

Το τρίτο μέτωπο πυρκαγιάς έχει εκδηλωθεί1 στην περιοχή Πανόπουλου, στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νομό Ηλείας έχουν εκδηλωθεί από το πρωί της Παρασκευής, εννέα πυρκαγιές ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT