Η «Κασσάνδρα» πλήττει τη Δυτ. Ελλάδα – Προβλήματα στην Κέρκυρα, 112 στη Θεσπρωτία

Η «Κασσάνδρα» πλήττει τη Δυτ. Ελλάδα – Προβλήματα στην Κέρκυρα, 112 στη Θεσπρωτία

Στην Κέρκυρα, ισχυρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ μήνυμα από το 112 εστάλη στην περιοχή του Δήμου Φιλιατών, ώστε οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Αεροσκάφος με προορισμό την Κέρκυρα επέστρεψε στην Αθήνα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισθητή την παρουσία της με έντονα φαινόμενα σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας κάνει από το απόγευμα της Παρασκευής η κακοκαιρία Κασσάνδρα.

Στην Κέρκυρα, ισχυρές καταιγίδες από τις 6.30 το απόγευμα έχουν προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη, ενώ έχουν σημειωθεί πτώσεις κλαδιών σε δρόμους. Λίγο νωρίτερα, πλημμύρισε η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσογγή.

Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean από Αθήνα με προορισμό την Κέρκυρα, ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επέστρεψε στο «Ελ.Βενιζέλος», ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις.

Μήνυμα 112 στον δήμο Φιλιατών

Προβλήματα καταγράφηκαν επίσης σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στον δήμο Φιλιατών, αλλά και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας.

Στην Λωρίδα της Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, έπεσαν βράχοι στο οδόστρωμα, ενώ μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά και χώματα, έκλεισαν τον δρόμο προς Φιλιάτες. Κοντά στην πλατεία των Φιλιατών, τα νερά εισήλθαν σε ισόγεια καταστήματα. Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική απομάκρυνε μεγάλα κλαδιά από πλατάνια κοντά στο χωριό Δάφνη.

Στις 19:50, μήνυμα από το 112 εστάλη στην περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, με το οποίο συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT