Ηλεία: Μάχη με διάσπαρτες εστίες στην περιοχή Γεράκι

Ηλεία: Μάχη με διάσπαρτες εστίες στην περιοχή Γεράκι

Υπό έλεγχο τέθηκαν μετά από πολύωρες επιχειρήσεις οι φωτιές στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και στη Νέα Μανωλάδα. Νοσηλεύεται πυροσβέστης που τραυματίστηκε σοβαρά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλές μάχες με τις φλόγες έδωσαν την Παρασκευή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, όπου από το πρωί εκδηλώθηκαν εννέα πυρκαγιές, οι οποίες, μεταξύ άλλων, κατέκαψαν και οικίες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή Γεράκι, στον δήμο Ηλιδας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και στη Νέα Μανωλάδα.

Στην Ηλιδα, το βράδυ της Παρασκευής, καταγράφονταν ενεργά μέτωπα και οι επιχειρήσεις παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη. Στην περιοχή επιχειρούν 265 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και της 6ης ΕΜΟΔΕ και 83 οχήματα. Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Αυτοδιοίκησης.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Λίγο πριν τις 19:00 έγινε γνωστό πως ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά. Πρόκειται για δασοκομάντο της 6η ΕΜΟΔΕ και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συντριπτικό κάταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας πυροσβέστης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Μηνύματα 112

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την περιοχή Χάβαρι, προκειμένου οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT