Ναντίμ Μ. Νσούλι στην «Κ»: Γιατί επενδύουμε στην ελληνική εκπαίδευση
ναντίμ-μ-νσούλι-στην-κ-γιατί-επενδύο-563256628

Ναντίμ Μ. Νσούλι στην «Κ»: Γιατί επενδύουμε στην ελληνική εκπαίδευση

Ο ιδρυτής του οργανισμού που διοικεί 115 σχολεία σε 27 χώρες εξηγεί την απόφαση για συνεργασία με τη Σχολή Μωραΐτη και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, καθώς και το σχέδιο για νέο εκπαιδευτήριο στο Ελληνικό

Απόστολος Λακασάς

Ο Λιβανέζος Ναντίμ Μ. Νσούλι ίδρυσε τον οργανισμό Inspired το 2013 με όραμα να συγκεντρώσει τα κορυφαία ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα απ’ όλον τον κόσμο σε μια ομάδα που θα μοιράζεται τις καλύτερες πρακτικές. Σήμερα, το δίκτυο του Inspired περιλαμβάνει 115 κορυφαία σχολεία με 90.000 μαθητές και 12.000 εκπαιδευτικούς σε 27 χώρες. Αξιοποιώντας την άνθηση στην ιδιωτική εκπαίδευση της Eλλάδας με την αύξηση των μαθητών που κατευθύνονται πλέον σε αυτή και έπειτα από μακρές συζητήσεις, ο Inspired έφθασε στη χώρα επενδύοντας σε δύο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Για την επίσημη ανακοίνωση των νέων επενδύσεων του Inspired στην Ελλάδα, ο κ. Νσούλι βρέθηκε στη χώρα μας, συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και μίλησε στην «Κ» για τις τυχόν αλλαγές στα δύο σχολεία για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα δίδακτρα, τα επόμενα σχέδια και τη φιλοσοφία του συστήματος του Inspired και τις ευκαιρίες που ανοίγονται στους μαθητές του δικτύου των σχολείων του οργανισμού.

– Γιατί επιλέξατε να επενδύσετε στην Ελλάδα;

– Παρακολουθούμε στενά τον εκπαιδευτικό τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει επαφές και συζητήσεις με διάφορα ιδιωτικά σχολεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η χώρα διαθέτει πλούσια παράδοση στην εκπαίδευση, με τα σχολεία της να σημειώνουν σταθερά υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο κανονιστικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη, ενίσχυσαν την απόφασή μας να προχωρήσουμε σε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

– Είναι στο πλάνο σας η περαιτέρω επέκταση στην ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων σχολείων στο δίκτυο του Inspired;

– Ηδη προχωρήσαμε σε συνεργασία με δύο από τα κορυφαία ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, τη Σχολή Μωραΐτη και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (CGS) και επίκειται η δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου σχολείου στο Τhe Ellinikon, που θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη διοίκηση του CGS. Το σχολείο αυτό θα περιλαμβάνει προσχολική εκπαίδευση, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και ο στόχος είναι να γίνει ένα από τα κορυφαία και πιο αναγνωρισμένα σχολεία στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι μια ελκυστική αγορά για τον Inspired και όπως γίνεται σε κάθε οργανισμό με έντονη ανάπτυξη, πάντα αξιολογούνται πιθανές νέες ευκαιρίες, αρκεί να εντάσσονται στο όραμα και το ήθος μας.

Δεσμευόμαστε να τηρούμε το εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και να διασφαλίζουμε ότι οι μαθητές μας θα διακρίνονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως έχουμε αντίστοιχα πετύχει σε πολλές χώρες.

– Θα αυξηθούν τα δίδακτρα των δύο σχολείων με τα οποία πλέον συνεργάζεται ο Inspired; Θα παραμείνουν τα ίδια;

– Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα δίδακτρα αυτή τη χρονιά. Πιθανές μελλοντικές αυξήσεις θα αξιολογούνται, όπως και στο παρελθόν, από τις διοικητικές ομάδες των σχολείων σε συνεργασία με τον Inspired, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους που πάντα βάρυναν τέτοιες αποφάσεις, όπως ο πληθωρισμός και η διαμόρφωση της αγοράς.

– Επιχειρηματικά, τι κενό έρχεστε να καλύψετε; Τι δεν προσφέρεται από τα υπάρχοντα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία;

– Ως κορυφαίος οργανισμός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων υψηλού επιπέδου, θέτουμε πρότυπα σε κάθε σχολείο με το οποίο συνεργαζόμαστε. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε τα σχολεία μας κατατάσσονται σταθερά ανάμεσα στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εξαιρετική ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουμε. Το εκτενές δίκτυό μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε και να εφαρμόζουμε συνεχώς τις βέλτιστες πρακτικές από όλον τον κόσμο, διασφαλίζοντας ότι κάθε σχολείο του οργανισμού μας επωφελείται από τη συλλογική μας γνώση και εμπειρία και από τα επιτεύγματά μας στον τομέα της καινοτομίας. Η δέσμευσή μας στην αριστεία δεν περιορίζεται μόνο στους μαθητές, καθώς επενδύουμε σημαντικά και στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας. Μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί αποκτούν ανεκτίμητες εμπειρίες εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική τους πορεία. Επιπλέον, έχουμε επενδύσει σε καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνολογίες για την υποστήριξη τόσο της ανάπτυξης των μαθητών όσο και της αποδοτικότητας των εκπαιδευτικών. Ενδεικτικά, έχουμε ενσωματώσει εργαλεία εικονικής πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας στα προγράμματα σπουδών μας, εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία.

– Ποιο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα του Inspired;

– Το εκπαιδευτικό σύστημα του Inspired βασίζεται στους τρεις πυλώνες της σύγχρονης εκπαίδευσης: ακαδημαϊκή αριστεία, αθλητισμός και παραστατικές και δημιουργικές τέχνες. Στον πυρήνα του βρίσκεται η δέσμευσή μας για ακαδημαϊκή αριστεία, η οποία είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη της προοπτικής των μαθητών μας. Οι εκπαιδευτικοί μας δεν είναι μόνο δάσκαλοι, αλλά παράλληλα και αφοσιωμένοι επαγγελματίες, που εμπνέουν την αγάπη για μάθηση και καλλιεργούν την κριτική σκέψη μέσα από μια παιδαγωγική προσέγγιση που βασίζεται στην αναζήτηση και τη διερεύνηση. Ταυτόχρονα, όμως, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις τέχνες, οι οποίες αποτελούν βασική συνιστώσα της ολιστικής εκπαίδευσης. Μέσα από τις τέχνες καλλιεργούνται δεξιότητες όπως η δημιουργική σκέψη και η επίλυση προβλημάτων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Ο αθλητισμός αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας μας, προάγοντας τη σωματική υγεία, την ευεξία και την ατομική ανάπτυξη. Οι εξειδικευμένοι προπονητές μας έχουν βοηθήσει πολλούς μαθητές να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον αθλητισμό.

– Θα συνεχίσετε να ακολουθείτε το πρόγραμμα προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις; Ενθαρρύνει o Inspired την πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια ή εστιάζει στις σπουδές στο εξωτερικό;

– Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Inspired σεβόμαστε και διατηρούμε τον επιτυχημένο χαρακτήρα και τις αξίες των σχολείων που εντάσσονται στον οργανισμό μας. Στην Ελλάδα δεσμευόμαστε να τηρούμε το εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και να διασφαλίζουμε ότι οι μαθητές μας θα διακρίνονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως αντίστοιχα έχουμε πετύχει σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Κατανοούμε ότι πολλοί μαθητές στην Ελλάδα επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ άλλοι προσανατολίζονται σε σπουδές στο εξωτερικό. Στηρίζουμε όλους τους μαθητές στην επίτευξη των ακαδημαϊκών τους στόχων, διασφαλίζοντας ότι έχουν τις καλύτερες πιθανότητες για να γίνουν δεκτοί στα πανεπιστήμια που επιλέγουν.

Κεντρική φωτό: O Ναντίμ Μ. Νσούλι φωτογραφημένος στο Reddam House School του Μπερκσάιρ στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, τα σχολεία μας κατατάσσονται σταθερά ανάμεσα στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εξαιρετική ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουμε», λέει για το δίκτυο Inspired. [Jude Edginton]

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT